Veel gestelde vragen

Lees hier antwoorden op veel gestelde vragen over het klimmen en de escaperoom. Ook vragen over klimmen met kinderen en groepen en de horeca op het terrein vindt u hier. Heeft u een andere vraag neem dan contact met ons op.


Klimmen in het Klimbos Terschelling

Ja, je kunt online reserveren of bellen om te vragen of er nog ruimte is. Doe dit om te voorkomen dat je lang moet wachten. Reserveren kan via deze link of via telefoonnummer 06 37244762.

Ja, meestal wel tot twee uur vooraf kan dit nog online. Tenzij we al vol zitten. Reserveer via deze link.

U kunt twee uur klimmen inclusief de instructie van circa 15 min.

Voor de aanmelding en inschrijving moet u 15 min. Vooraf aanwezig zijn.

Ja, Kinderen die jonger zijn dan 13 jaar dienen altijd onder de begeleiding van een volwassene te zijn. Omdat wij met het clic-it zekersysteem werken en u altijd vast zit kunnen kinderen/jongeren vanaf 13 jaar alleen klimmen.

U meldt zich bij de inschrijfbalie en ondertekent daar de validiteitsverklaring indien u nog niet online heeft gereserveerd. Bij de online reservering bent u daar al mee akkoord gegaan. Vervolgens kunt uw spullen in een kluisje stoppen en wellicht nog naar het toilet gaat. Vervolgens wordt u door een instructeur geroepen om een gordel te komen aantrekken. Wanneer de gehele groep een gordel heeft neemt de instructeur u mee voor de uitleg in het bos en oefent u met het veiligheidssysteem in het oefenparcours. Na de uitleg bent u vrij om te klimmen. De keuze welk parcours u neemt is ook vrij.

Indien u wat eerder bent kunt na aanmelding altijd even wachten op een picknicktafel en een bakje koffie of een andere versnapering nemen.

Wij werken met het clic-it systeem veiligheidssysteem. U maakt zich altijd onder aan de ladder vast voor u omhoog gaat. De haken kunnen/moeten losgemaakt worden tijdens het parcours, maar er kan altijd maar één tegelijk open. U kunt nooit los in het parcours staan. Pas aan het einde van een route kunt u zich weer los maken van de route.

Het parcours varieert tussen de 6 en 7 meter (Dit zegt weinig over het niveau van de hindernissen). Het juniorparcours is 1 meter hoog.

Mocht je toch besluiten niet te gaan klimmen, dan krijg je geen restitutie van je entreegeld. Vind je het tijdens het klimmen spannend, dan is er altijd een instructeur die je vanaf de grond begeleid en tips geeft om door te klimmen.

Nee, iedereen die wil klimmen moet reserveren en betalen en de instructie gevolgd hebben. Er wordt in geen geval geruild, ook niet als u meegekeken met de instructie.

Draag gemakkelijk zittende kleding. Goede schoenen (geen slippers) en doe je haar in een elastiekje bij lang haar.

Nee, vind je dat wel prettig dan kun je ze zelf meenemen of bij ons kopen.

Nee, schade is je eigen risico. Denk bij het dragen van een bril bijvoorbeeld ook aan een koordje. En je klimt in het bos, waar soms hars aan de bomen zit. Houd hiermee rekening bij je kledingkeuze.

Ja hoor, je dient wel zelf op je hond te letten en hem niet alleen achter te laten.

Nee, dan mag je niet klimmen voor je eigen veiligheid.Klimmen met kinderen

Nee, u kunt er als ouder naast lopen en helpen.

Het parcours is 1.40 meter hoog

Nee, u mag vrij door het bos wandelen, dus ook vrij u kind helpen

Dit heeft geen vaste leeftijdsgrens, maar het is meestal leuk tot een jaar of 7. En jongeren die de hoogte spannend vinden kunnen er ook voor kiezen, om toch de klimervaring te hebben.

Ja, Kinderen die jonger zijn dan 13 jaar dienen altijd onder de begeleiding van een volwassene te zijn. Omdat wij met het clic-it zekersysteem werken en u altijd vast zit kunnen kinderen/jongeren vanaf 13 jaar alleen klimmen.

Ja dat mag, de kinderen moeten dan wel bij elkaar blijven. U als ouder en verantwoordelijke blijft in dit geval in de buurt, dus in het klimbos.Klimmen met groepen

Wij doen de instructie in groepen van 15 a 20 personen en kunnen meerdere groepen tegelijk ontvangen. We overleggen bij grote aantallen altijd over de spreiding in instructiemomenten voor de optimale klimervaring.

Bij minder klimmers, geldende algemene voorwaarden. Bij meer klimmers altijd vooraf checken of daar wel ruimte voor is. We zitten namelijk wel eens vol.

Jazeker, wij hebben zelf nog een Escaperoom en klootschieten, maar werken ook samen met diverse evenementbureaus als: Wadevents, Island Events, Sailing Duchtman en MooiWeerEscaperoom Terschelling

Wij adviseren minimaal 3 tot maximaal 6 personen.

Indien er in uw groep jongeren zitten vanaf 12 jaar dan kan dat. Ons thema is niet geschikt voor jongeren onder de 12 jaar of groepjes met alleen maar jongeren tussen de 12-15 jaar.

Wij hanteren maximaal 6 personen in de Escaperoom, maar de wachtende groep zou wel in het uur een ronde kunnen gaan klootschieten, zodat iedereen lekker bezig is.

Nee hoor, wij doen de Escaperoom ook heel vaak op afspraak, dus bel gerust om een passende tijd te overleggen. Tel: 06 3724 4762

De prijs voor de escaperoom bedraagt 99 euro. Voor dit bedrag heb je een leuk spel met een tijdsduur van circa 1 uur.